Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4,7

Gonorroe en Chlamydia SOA-test man

Vanaf €44.95 met gratis verzending

Test anoniem voor €44.95 met onze 3-in-1 Chlamydia test voor mannen. Gelijk ook de kans op Gonorroe uitsluiten? Doe de anonieme Chlamydia en Gonorroe combi-test voor €64,95.

Bestellen
 • Gratis verzending - Binnen 2 dagen bezorgd
 • Professionele nazorg en behandeling
 • Anoniem en betrouwbaar

Officieel erkend door SOA AIDS Nederland als betrouwbare SOA test aanbieder

Kort over het proces

Gemak van thuis testen

Binnen 2 werkdagen ontvang je de SOA-test. Deze kun je thuis pijnloos en gemakkelijk uitvoeren, dus bezoek aan de GGD of huisarts is niet nodig.

Gratis verzending naar het lab

De SOA-test wordt in een gecertificeerd laboratorium geanalyseerd voor een betrouwbare uitslag.

Online resultaten

Binnen 4 werkdagen is je uitslag online beschikbaar via een beveiligde verbinding. Indien nodig kun je dan direct behandeling aanvragen.

Belang van SOA-test voor mannen

Studenten hebben grote verantwoordelijkheden naar zichzelf én naar elkaar. Het is bijvoorbeeld van groot belang dat seks met wederzijdse instemming en veilig gebeurt om geen onnodige risico’s te lopen. Chlamydia en gonorroe (ook wel druiper genoemd) zijn de vaakst voorkomende en meest besmettelijke geslachtsziekten onder mannen. Deze SOA’s kunnen blijvende gevolgen hebben zoals urineweginfecties, ontstekingen van de bijballen of uiteindelijk onvruchtbaarheid. Heb je het gevoel dat je wellicht iets over hebt gehouden aan je laatste avontuurtje? Voorkom dat het wordt verspreid en bestel anoniem en veilig je SOA test voor mannen bij Soa Student Arts. Wij bieden laagdrempelige zorg van de hoogste kwaliteit, onder andere in de vorm van thuis bezorgde medicatie. Zo is de gang naar de huisarts of GGD niet nodig!

 • Anonieme combi test: 1 test in plaats van 6 losse testen.
 • Bedoeld als screening en bij klachten.
 • Zeer betrouwbaar, uitgevoerd door gecertificeerd laboratorium.
 • Thuis af te nemen en zelf per post verzenden (of inleveren in Groningen)
 • Binnen 3 werkdagen uitslag. Direct nabehandeling mogelijk.

Let op: je wordt aangeraden vooraf het bestellen van de SOA zelftest voor mannen de testwijzer te doen, zodat je zeker bent dat je de juiste test besteld. Bovendien kan je pas na 3 weken na onveilig seksueel contact getest worden op chlamydia en gonorroe. Lees hier meer over de incubatietijd van SOA’s. Daarnaast vallen mannen die seks hebben met mannen (MSM) in een risicogroep en wordt hen geadviseerd om naast deze test aanvullend getest te worden.

Hoe gaat een SOA test bij mannen

Nadat je bij ons de een SOA thuistest voor mannen hebt besteld, wordt de testkit binnen een aantal dagen bij je thuis geleverd, met de volgende inhoud:

 • Twee wattenstaafjes (voor anus en eventueel keel)
 • Een urine pipet
 • Een geel gevensterd buisje met transportvloeistof
 • Een aanvraagformulier
 • Een blauwe transport envelop met veilig afsluitbaar zakje
 • Een gebruiksaanwijzing voor afname en transport

Voor de SOA test voor mannen kan je drie lichaamsgebieden testen: namelijk het geslachtsdeel, de keel en de anus. We raden aan om altijd alle gebieden te testen. Met de wattenstaafjes kan je een uitstrijkje van de anus en keel maken. Breek de staafjes vervolgens af en plaats ze samen in het buisje met transportvloeistof. Om het mannelijke geslachtsdeel te testen op een SOA verzamel je met de pipet urine, en druppel je de inhoud tot halverwege het venstertje in hetzelfde buisje. Draai het buisje vervolgens dicht en stuur deze samen met je ingevulde aanvraagformulier per post naar ons lab. Na 3 tot 5 werkdagen kun je online de uitslag opvragen. Met onze SOA zelftest voor mannen weet je dus snel en eenvoudig of je besmet bent.

Proces

Hoe werkt het?

We hebben het zo simpel mogelijk gemaakt. Weet je nog niet precies of (en waarop) je moet testen? Doe dan de testwijzer.

Ga voor zekerheid en test jezelf!

Bestellen

Veelgestelde Vragen

De meest voorkomende SOA symptomen bij mannen zijn jeuk, pijn, of zwelling van het geslachtsdeel. Daarnaast kan er ook afscheiding uit de penis komen of kunnen er wratjes ontstaan. Sommige mannen krijgen zelfs koorts of griep gerelateerde symptomen. Aan de andere kant komt het ook vaak voor dat mannen geen klachten ervaren, ondanks dat ze wel een SOA hebben. Je kan daarom altijd na een onveilige vrijpartij het zekere voor het onzekere nemen door een SOA test te doen. Bij ons heb je geheel anoniem binnen een paar dagen een SOA test voor mannen binnen!

Na het bestellen van een SOA test ontvang je van ons een testkit met alle benodigdheden om jezelf thuis te testen. Je ontvangt een set waarmee je gelijk drie lichaamsgebieden kan testen. De anus en keel test je door een uitstrijkje te maken met een wattenstaafje, en de geslachtsdeel door urine met een pipet op te vangen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is alles door te sturen naar het lab, en binnen 3 tot 5 werkdagen ontvang je uitslag. Alles eenvoudig en anoniem vanuit huis!

Nee. Iedereen mag onze SOA-testen bestellen, dus ook als je geen student bent. De reden dat we ons op studenten richten, is omdat uit onze ervaring (als huisarts) is gebleken dat studenten een risicogroep vormen waar relatief veel SOA’s voorkomen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen van hun SOA’s af te helpen en te houden, waardoor we deze keuze hebben gemaakt. Maar geen zorgen dus: iedereen mag gebruik maken van onze SOA-testen!

Je kunt de uitslag van jouw SOA-test op anonieme wijze inzien via deze website, indien je de SOA- test via de post gratis naar het lab hebt gestuurd. Vul de unieke code die je van het lab in je mail hebt ontvangen in op de uitslag pagina. Dit kan binnen 3-5 werkdagen na verzending naar het lab (houd er rekening mee dat de meeste brievenbussen om 17.00 geleegd worden door de postdienst).

Uit onderzoek is gebleken dat vaginale chlamydia vaak samengaat met anale chlamydia, ook als je geen anale seks hebt gehad . Anale chlamydia behoeft een andere behandeling dan chlamydia bij het geslachtsdeel. Op dit moment wordt er door veel instanties enkel op één seksgebied getest, waardoor vrouwen dus vaak niet de behandeling krijgen die ze nodig hebben om ‘alle’ chlamydia te bestrijden. Daarom hebben wij een unieke 3-in-1 test ontwikkeld waarbij je je geslachtsdeel, anaal en oraal laat testen en dus meer zekerheid hebt op een betrouwbare uitslag. Extra bijkomend voordeel voor jou: dit is ook nog eens een stuk goedkoper dan meerdere losse testen bestellen!

Je krijgt geen bericht, maar je kunt de uitslag anoniem inzien binnen 3-5 werkdagen als je de SOA-test via de post gratis naar het lab hebt gestuurd.

Nee. Studentarts is een huisartsenpraktijk voor bewoners en studenten in Groningen. Vanuit deze praktijk is SoaStudentArts bedacht en uitgevoerd, waardoor je verzekerd bent van hoogwaardige testkwaliteit. Om van onze SOA-testen gebruik te maken hoef je niet ingeschreven te staan bij deze praktijk: iedereen mag onze SOA-testen bestellen.