Over ons

Wil je meer weten over over ons en onze SOA-testen? Dan zit je hier goed. We delen graag wat meer over de oorsprong van SoaStudentArts en hoe we het jou zo gemakkelijk en prettig mogelijk proberen te maken.

Contactinformatie

Hanzeplein 121, 9713 GW Groningen

E-mail: info@soastudentarts.nl

Telefoon: 050 211 0 911

Onze oorsprong

SoaStudentArts is een initiatief vanuit een huisartsenpraktijk in Groningen (Studentarts). Daar zagen de huisartsen met grote regelmaat studenten met een SOA, zoals chlamydia en gonorroe. Helemaal niet vreemd natuurlijk (en ook zeker niet iets om je voor te schamen), maar studenten wachten vaak met naar de dokter gaan of bestellen online een onbetrouwbare SOA-test. Het gevolg is dat SOA’s zich verspreiden en uiteindelijk vrouwen in extreme gevallen het risico lopen op verminderde vruchtbaarheid en mannen bijvoorbeeld urinewegklachten ontwikkelen.

Dat is zonde en onnodig, aangezien SOA’s over het algemeen goed te behandelen zijn en verspreiding voorkomen kan worden door tijdig te testen. Daarnaast speelt goede nazorg en het verschaffen van juiste informatie een grote rol bij het voorkomen van SOA’s en het verminderen van het aantal infecties.

De zorg in Nederland is gelukkig erg goed geregeld en daar mogen we met z’n allen ontzettend blij mee zijn. Echter: de reguliere processen voor het testen op SOA’s kunnen wat ons betreft een stuk prettiger, sneller en bovendien volledig anoniem! Ook de kosten kunnen omlaag, want gemiddeld ben je zo’n €150 kwijt voor een SOA-test via de huisarts (onder andere afhankelijk van je zorgverzekering en eigen risico).

SoaStudentArts

Het besef in de huisartsenpraktijk dat testen op SOA’s veel beter georganiseerd kan worden, heeft er toe geleid dat SoaStudentArts is opgericht. Het verbeteren van deze processen was een doel op zich, maar het doel dat we echt voor ogen hebben en naar handelen is om het aantal SOA-besmettingen drastisch omlaag te brengen. Beter nog: onze ultieme missie is om iedere student in Nederland SOA-vrij te krijgen. Nogal ambitieus, dat zijn we met je eens. Dus hoe gaan we dat voor elkaar krijgen?

Hoe werkt het?

De basis is dat SoaStudentArts altijd laagdrempelige, kwalitatieve en goedkope SOA-zorg biedt. Daarbij speelt anonimiteit en op een discrete manier omgaan met jouw privacy een zeer grote rol, en dat zal nooit veranderen. We beseffen ons namelijk dat veel mensen het ongemakkelijk of – om wat voor reden dan ook – vervelend vinden om met hun klachten naar de dokter of GGD te gaan. Daarom hebben we onze diensten zo ingericht dat je zelf thuis kunt testen, niemand meer onder ogen hoeft te komen en we discrete verzending garanderen. Dat betekent dus dat er geen tekst op het verzendmateriaal van je SOA-test staat waaruit kan blijken dat je een SOA-test hebt besteld. Ook onze naam en logo staan er niet op! Je kunt tegenwoordig zelfs medicatie bij ons aanvragen na een positieve uitslag van je SOA-test (wat eveneens op discrete wijze wordt verzonden), waardoor je ook bij een besmetting anoniem kunt blijven en niet langs de huisarts hoeft. Hier kun je meer lezen over de nazorg die we bieden.

Daarnaast hechten we dus veel waarde aan kwaliteit. Je kunt bij ons testen op chlamydia en gonorroe en onze SOA-testen zijn net zo betrouwbaar als die van de huisarts en GGD. De testen worden geanalyseerd in een gecertificeerd laboratorium genaamd Medische Laboratoria dr. Stein & Collegae, waardoor je zeker bent van een betrouwbare uitslag.

Lange wachttijden bij de GGD of bij je huisarts zijn ook verleden tijd, omdat je onze SOA-testen na bestellen binnen 2 werkdagen thuis krijgt. Vervolgens kun je de test thuis eenvoudig zelf uitvoeren met behulp van de bijgeleverde instructies en daarna zelf het testmateriaal op simpele wijze naar het lab toesturen middels de bijgeleverde retourenvelop. Nadat je dat gedaan hebt kun je je uitslag binnen 4 werkdagen online bekijken door je unieke cliëntcode in te vullen op onze uitslagpagina. Zoals eerder aangegeven kun je bij een positieve uitslag nu ook direct medicatie aanvragen, zodat je zo snel mogelijk weer SOA-vrij bent.

Samen Nederland SOA-vrij, daar gaan we voor.

Kortom: we doen hard ons best om het jou zo gemakkelijk en prettig mogelijk te maken inclusief alle mogelijke nazorg indien je daar behoefte aan hebt. We richten ons op studenten omdat we bij deze groep relatief veel besmettingen zien, maar iedereen mag gebruikmaken van onze diensten. Zo hopen we samen naar een SOA-vrije toekomst te gaan!

Neem gerust een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen als je nog vragen hebt en voel je vrij om contact met ons op te nemen.