SOA-test bestellen

Wanneer je klachten rondom je intieme delen ervaart, is het belangrijk dat je snel actie onderneemt. Daarom kun je een SOA-test bestellen bij SoastudentArts, die zijn ervoor ontwikkeld om te controleren of je een seksueel overdraagbare aandoening hebt opgelopen. We merken dat veel jonge mensen uit schaamte moeite hebben met het bezoeken van een arts wanneer ze (vermoeden dat ze) besmet zijn. Zowel die terughoudendheid als contact met je huisarts zijn uiteindelijk helemaal niet nodig! Je kunt hierboven een SOA-test bestellen, zo voorkom je ongemakken door en verspreiding van SOA’s. Geheel anoniem!

 • Goedkope combi test: 1 test in plaats van meerdere losse testen.
 • Gratis verzending, binnen 2 werkdagen in huis.
 • Zeer betrouwbaar, uitgevoerd door gecertificeerd laboratorium.
 • Gecontroleerd door de huisarts.
 • Thuis af te nemen en inleveren in Groningen of zelf per post verzenden.
 • Binnen 4 werkdagen na ontvangst uitslag op je SOA-test.
 • Bij een positieve test kun je direct een behandeling aanvragen

Chlamydia en Gonorroe SOA-test bestellen

Naast losse chlamydia testen, kan je bij SoaStudentArts ook combi SOA-testen bestellen voor chlamydia en gonorroe. Zo hoef je niet oneindig losse testen af te nemen, maar heb je met 1 test uitsluitsel over meerdere mogelijke SOA’s. Bovendien worden alle SOA-testen met 3 wattenstaafjes geleverd, zodat ze zowel oraal, anaal, als bij het geslachtsdeel af te nemen zijn. Dit biedt gelijk zekerheid over verschillende lichaamsgebieden. Mocht de test onverhoopt positief zijn, dan kunnen we je direct voorzien van de juiste medicatie. Zo maken we het zo laagdrempelig en eenvoudig mogelijk! 

Dus, ervaar je meer afscheiding dan normaal, een branderig gevoel bij het plassen, pijn aan je geslachtsdelen of andere ongemakken daar beneden? Bestel dan online je chlamydia en/of gonorroe SOA-test. 

Twijfel je welke SOA-test je moet bestellen? Vul dan onze testwijzer in. Dit geeft direct duidelijkheid over welke test wij jouw aanraden. Zo kan je gelijk de juiste SOA-test bestellen.

Hoe werkt een SOA-test?

SOA-test vrouwen

Om de SOA-test voor vrouwen uit te voeren, ontvang je een setje met daarin de volgende onderdelenA-test mannen:

 • Drie wattenstaafjes (vagina, anus, keel)
 • Een wit buisje met transportvloeistof
 • Een aanvraagformulier
 • Een blauwe transport envelop met veilig afsluitbaar zakje
 • Een gebruiksaanwijzing voor afname en transport

SOA-test mannen

De SOA-test voor mannen bevat ongeveer hetzelfde, alleen wordt bij de heren de urine getest:

 • Twee wattenstaafjes (anus, keel)
 • Een urine pipet
 • Een geel gevensterd buisje met transportvloeistof
 • Een aanvraagformulier
 • Een blauwe transport envelop met veilig afsluitbaar zakje
 • Een gebruiksaanwijzing voor afname en transport

De wattenstaafjes moeten op de juiste plek worden ingebracht om een kweek op te vangen. Voor de vrouw kan dit vaginaal, oraal en/of anaal zijn. Voor de man kunnen de wattenstaafjes ook anaal, en/of oraal ingebracht worden. Daarnaast kan de man met een pipet urine opvangen om SOA’s bij het geslachtsorgaan te ontdekken. Vervolgens kunnen de wattenstaafjes met kweek in het buisje met transportvloeistof geplaatst worden. Het is de bedoeling dat alle wattenstaafjes en urine in hetzelfde buisje terechtkomen. Stuur deze met je ingevulde aanvraagformulier naar het lab. Binnen 3 tot 5 werkdagen na het opsturen van de SOA-test kan je je uitslag bekijken.

Waarom SOA-testen?

In de figuur hieronder worden de statistieken van de chlamydia testen in Nederland weergeven. Er wordt de laatste jaren steeds vaker positief getest wordt op Chlamydia. Hetzelfde geldt voor Gonorroe.  Dit toont aan dat het doen van een SOA-test wel degelijk van belang is, ook als je zelf geen symptomen hebt, maar wel weet dat je onveilige seks hebt gehad. Het komt vaker voor dan je denkt.

Het is van belang dat SOA’s tijdig worden ontdekt om goed behandeld te kunnen worden. De gevolgen van het niet behandelen van een SOA kunnen namelijk ernstig zijn. Zo toont onderzoek aan dat 10 tot 15 procent van de vrouwen die niet op tijd chlamydia behandelen pelvic inflammatory disease (PID) ontwikkelen en is bovendien de kans op onvruchtbaarheid en buitenbaarmoederlijke zwangerschappen groter. Mannen hebben bij onbehandelde SOA’s meer kans op bijbal ontsteking, syfilis en HIV. Zo ver mag je het natuurlijk niet laten komen. Bestel daarom, ook bij twijfel, online je SOA-test.

Veelgestelde Vragen

Nee. Iedereen mag onze SOA-testen bestellen, dus ook als je geen student bent. De reden dat we ons op studenten richten, is omdat uit onze ervaring (als huisarts) is gebleken dat studenten een risicogroep vormen waar relatief veel SOA’s voorkomen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen van hun SOA’s af te helpen en te houden, waardoor we deze keuze hebben gemaakt. Maar geen zorgen dus: iedereen mag gebruik maken van onze SOA-testen!

Je kunt de uitslag van jouw SOA-test op anonieme wijze inzien via deze website, indien je de SOA-test via de post gratis naar het lab hebt gestuurd. Vul de unieke code die je van het lab in je mail hebt ontvangen in op de uitslag pagina. Dit kan binnen 3-5 werkdagen na verzending naar het lab (houd er rekening mee dat de meeste brievenbussen om 17.00 geleegd worden door de postdienst).

Uit onderzoek is gebleken dat vaginale chlamydia vaak samengaat met anale chlamydia, ook als je geen anale seks hebt gehad . Anale chlamydia behoeft een andere behandeling dan vaginale chlamydia. Op dit moment wordt er door veel instanties enkel op één seksgebied getest, waardoor vrouwen dus vaak niet de behandeling krijgen die ze nodig hebben om ‘alle’ chlamydia te bestrijden. Daarom hebben wij een unieke 3-in-1 test ontwikkeld waarbij je vaginaal, anaal en oraal laat testen en dus meer zekerheid hebt op een betrouwbare uitslag. Extra bijkomend voordeel voor jou: dit is ook nog eens een stuk goedkoper dan meerdere losse testen bestellen!

Je krijgt geen bericht, maar je kunt de uitslag anoniem inzien binnen 3-5 werkdagen als je de SOA-test via de post gratis naar het lab hebt gestuurd.

Nee. Studentarts is een huisartsenpraktijk voor bewoners en studenten in Groningen. Vanuit deze praktijk is SoaStudentArts bedacht en uitgevoerd, waardoor je verzekerd bent van hoogwaardige testkwaliteit. Om van onze SOA-testen gebruik te maken hoef je niet ingeschreven te staan bij deze praktijk: iedereen mag onze SOA-testen bestellen.