SOA-test bestellen

Wanneer je klachten rondom je intieme delen ervaart, is het belangrijk dat je snel actie onderneemt. Daarom kun je een SOA-test bestellen bij SoastudentArts, die zijn ervoor ontwikkeld om te controleren of je een seksueel overdraagbare aandoening hebt opgelopen. We merken dat veel jonge mensen uit schaamte moeite hebben met het bezoeken van een arts wanneer ze (vermoeden dat ze) besmet zijn. Zowel die terughoudendheid als contact met je huisarts zijn uiteindelijk helemaal niet nodig! Je kunt hierboven een SOA-test bestellen, zo voorkom je ongemakken door en verspreiding van SOA’s. Geheel anoniem!

 • Goedkope combi test: 1 test in plaats van meerdere losse testen.
 • Gratis verzending, binnen 2 werkdagen in huis.
 • Zeer betrouwbaar, uitgevoerd door gecertificeerd laboratorium.
 • Gecontroleerd door de huisarts.
 • Thuis af te nemen en inleveren in Groningen of zelf per post verzenden.
 • Binnen 4 werkdagen na ontvangst uitslag op je SOA-test.
 • Bij een positieve test kun je direct een behandeling aanvragen

Chlamydia en Gonorroe SOA-test bestellen

Naast losse chlamydia testen, kan je bij SoaStudentArts ook combi SOA-testen bestellen voor chlamydia en gonorroe. Zo hoef je niet oneindig losse testen af te nemen, maar heb je met 1 test uitsluitsel over meerdere mogelijke SOA’s. Bovendien worden alle SOA-testen met 3 wattenstaafjes geleverd, zodat ze zowel oraal, anaal, als bij het geslachtsdeel af te nemen zijn. Dit biedt gelijk zekerheid over verschillende lichaamsgebieden. Mocht de test onverhoopt positief zijn, dan kunnen we je direct voorzien van de juiste medicatie. Zo maken we het zo laagdrempelig en eenvoudig mogelijk! 

Dus, ervaar je meer afscheiding dan normaal, een branderig gevoel bij het plassen, pijn aan je geslachtsdelen of andere ongemakken daar beneden? Bestel dan online je chlamydia en/of gonorroe SOA-test. 

Twijfel je welke SOA-test je moet bestellen? Vul dan onze testwijzer in. Dit geeft direct duidelijkheid over welke test wij jouw aanraden. Zo kan je gelijk de juiste SOA-test bestellen.

Hoe werkt een SOA-test?

SOA-test vrouwen

Om de SOA-test voor vrouwen uit te voeren, ontvang je een setje met daarin de volgende onderdelenA-test mannen:

 • Drie wattenstaafjes (vagina, anus, keel)
 • Een wit buisje met transportvloeistof
 • Een aanvraagformulier
 • Een blauwe transport envelop met veilig afsluitbaar zakje
 • Een gebruiksaanwijzing voor afname en transport

SOA-test mannen

De SOA-test voor mannen bevat ongeveer hetzelfde, alleen wordt bij de heren de urine getest:

 • Twee wattenstaafjes (anus, keel)
 • Een urine pipet
 • Een geel gevensterd buisje met transportvloeistof
 • Een aanvraagformulier
 • Een blauwe transport envelop met veilig afsluitbaar zakje
 • Een gebruiksaanwijzing voor afname en transport

De wattenstaafjes moeten op de juiste plek worden ingebracht om een kweek op te vangen. Voor de vrouw kan dit vaginaal, oraal en/of anaal zijn. Voor de man kunnen de wattenstaafjes ook anaal, en/of oraal ingebracht worden. Daarnaast kan de man met een pipet urine opvangen om SOA’s bij het geslachtsorgaan te ontdekken. Vervolgens kunnen de wattenstaafjes met kweek in het buisje met transportvloeistof geplaatst worden. Het is de bedoeling dat alle wattenstaafjes en urine in hetzelfde buisje terechtkomen. Stuur deze met je ingevulde aanvraagformulier naar het lab. Binnen 3 tot 5 werkdagen na het opsturen van de SOA-test kan je je uitslag bekijken.

Waarom SOA-testen?

In de figuur hieronder worden de statistieken van de chlamydia testen in Nederland weergeven. Er wordt de laatste jaren steeds vaker positief getest wordt op Chlamydia. Hetzelfde geldt voor Gonorroe.  Dit toont aan dat het doen van een SOA-test wel degelijk van belang is, ook als je zelf geen symptomen hebt, maar wel weet dat je onveilige seks hebt gehad. Het komt vaker voor dan je denkt.

Het is van belang dat SOA’s tijdig worden ontdekt om goed behandeld te kunnen worden. De gevolgen van het niet behandelen van een SOA kunnen namelijk ernstig zijn. Zo toont onderzoek aan dat 10 tot 15 procent van de vrouwen die niet op tijd chlamydia behandelen pelvic inflammatory disease (PID) ontwikkelen en is bovendien de kans op onvruchtbaarheid en buitenbaarmoederlijke zwangerschappen groter. Mannen hebben bij onbehandelde SOA’s meer kans op bijbal ontsteking, syfilis en HIV. Zo ver mag je het natuurlijk niet laten komen. Bestel daarom, ook bij twijfel, online je SOA-test.

Veelgestelde Vragen

Het afnemen van een SOA thuistest is erg eenvoudig. Na het bestellen van een SOA test ontvang je van ons thuis een test-set met testbuisje. Er worden 3 wattenstaafjes meegeleverd: je kan zelf kiezen of je alle lichaamsgebieden (anaal, oraal & geslachtsdeel) wilt testen. We raden je aan om alle drie de gebieden te testen, aangezien het zich vaak, ook al merk je dit niet, op alle gebieden verspreid. Het afnemen is gemakkelijk en pijnloos: je brengt het wattenstaafje in op het lichaamsgebied dat je wilt testen en stopt het vervolgens in het testbuisje. Dit testbuisje sluit je vervolgens af en verstuur je in de retourenvelop inclusief het aanvraagformulier op naar ons laboratorium. Binnen 4 dagen ontvang je de uitslag online. Een uitgebreidere uitleg vind je in onze gebruiksaanwijzing.

Heb je seks gehad zonder condoom? Dan is het altijd goed om een SOA-test te doen. Ook als je geen klachten hebt kan je een SOA bij je dragen. Sommige mensen hebben weinig tot geen klachten aan SOA’s, waardoor ze vaak onopgemerkt blijven. Echter is het erg belangrijk om een SOA niet onbehandeld te laten, om nare gevolgen op langer termijn tegen te gaan. Het is goed om te weten dat chlamydia en gonorroe een incubatietijd, een bepaalde tijd die versterkt voordat de SOA te achterhalen is, van 14 dagen hebben. Daarom: wacht eerst minimaal 14 dagen voordat je een SOA test doet nadat je onveilige seks hebt gehad.

Het is geheel begrijpelijk dat je zeker wilt weten of de SOA thuistesten veilig en betrouwbaar zijn. Onze testen worden door SOA AIDS Nederland als betrouwbaar erkend. De SOA-test is ontwikkeld door een huisarts en wordt uitvoerig gecontroleerd in een laboratorium. Bovendien garanderen we dat jouw anonimiteit gewaarborgd wordt. Zo wordt de test anoniem en discreet verstuurd en wordt ook de uitslag strikt geheim gehouden.

Hoe duur een SOA-test is hangt af van waar je een test laat doen. Als je naar de huisarts gaat voor een test kost het al snel 50 euro. Mocht je uitgebreid willen testen dan kan dit oplopen tot 300 euro. Bij de GGD kan je je anoniem en gratis laten testen wanneer je in de risicogroep valt: onder de 25 jaar, sekswerker of mannen die met mannen seks hebben. Bij SoaStudentArts kan je jezelf al vanaf €44,95 anoniem, vanuit huis testen. Dit bedrag is inclusief het retourneren van de test, de uitslag en een eventuele behandeling. Bovendien is de verzending gratis!