Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4,7

Gonorroe en Chlamydia SOA test vrouw

Vanaf €44.95 met gratis verzending

Test anoniem voor €44.95 met onze 3-in-1 Chlamydia test voor vrouwen. Gelijk ook de kans op Gonorroe uitsluiten? Doe de anonieme Chlamydia en Gonorroe combi-test voor €64,95.

Bestellen
 • Gratis verzending - Binnen 2 dagen bezorgd
 • Professionele nazorg en behandeling
 • Anoniem en betrouwbaar

Officieel erkend door SOA AIDS Nederland als betrouwbare SOA test aanbieder

Kort over het proces

Gemak van thuis testen

Binnen 2 werkdagen ontvang je de SOA-test. Deze kun je thuis pijnloos en gemakkelijk uitvoeren, dus bezoek aan de GGD of huisarts is niet nodig.

Gratis verzending naar het lab

De SOA-test wordt in een gecertificeerd laboratorium geanalyseerd voor een betrouwbare uitslag.

Online resultaten

Binnen 4 werkdagen is je uitslag online beschikbaar via een beveiligde verbinding. Indien nodig kun je dan direct behandeling aanvragen.

Over de Gonorroe en Chlamydia test

Let op: je wordt aangeraden eerst de testwijzer te doen en pas 3 weken na onveilig seksueel contact kan getest worden op chlamydia en gonorroe. Lees hier meer over de incubatietijd van SOA’s.

Het kan iedereen overkomen: het oplopen van een SOA. Zowel tijdens een vaste relatie als in een wat meer vrije levensstijl. Wat de precieze oorsprong ook is, dankzij een SOA-test voor vrouwen weet je snel of je een seksueel overdraagbare aandoening hebt opgelopen. Hopelijk kom je met de schrik vrij. Is dat niet het geval, dan is het zaak dat je jouw laatste sekspartner(s) waarschuwt en op die manier voorkomt dat de aandoening zich verspreidt. Voor een SOA test hoef je tegenwoordig niet meer naar de huisarts of GGD. Via SoaStudentArts kan je namelijk geheel anoniem een SOA test bestellen. Daarmee neem jij snel en veilig jouw verantwoordelijkheid.

 • Direct meerdere gebieden getest (anaal, vaginaal, oraal)
 • Zeer betrouwbaar, analyse uitgevoerd door gecertificeerd laboratorium
 • Gecontroleerd door de huisarts
 • Thuis af te nemen en zelf per post versturen (of in te leveren in Groningen)
 • Aangeraden door Soa Aids Nederland

Symptomen SOA vrouw

Allereerst is het goed om te weten dat veel vrouwen die rondlopen met een SOA, geen klachten ervaren. Dit maakt het daarom soms lastig om een SOA te detecteren. We raden altijd aan om bij twijfel, wanneer je onveilige seks hebt gehad, een SOA test te bestellen. De gevolgen van het niet tijdig bestrijden van een SOA kunnen namelijk enorm zijn. De symptomen die vrouwen kunnen ervaren verschillen natuurlijk per SOA. Hieronder staan de meest voorkomende klachten uitgelicht.

 • Afwijkende afscheiding (andere kleur, geur, hoeveelheid)
 • Pijn aan de anus, vagina, onderbuik, tijdens seks
 • Ongewoon bloedverlies
 • Jeuk aan de vagina, anus
 • Blaasjes rondom de vagina

Hoe gaat een SOA-test bij vrouwen?

Een SOA-test bij vrouwen voer je uit met behulp van een setje dat je ontvangt met daarin de volgende onderdelen:

 • Drie wattenstaafjes (voor vagina, anus en eventueel keel)
 • Een wit buisje met transportvloeistof
 • Een aanvraagformulier
 • Een blauwe transport envelop met veilig afsluitbaar zakje
 • Een gebruiksaanwijzing voor afname en transport

Met de wattenstaafjes maak je een uitstrijkje van je vagina, anus en keel. Breek de staafjes af zodat ze alle drie in het buisje passen. Vervolgens stuur je deze veilig op, samen met je ingevulde aanvraagformulier. Binnen 3 tot 5 werkdagen kun je geheel anoniem online de uitslag van jouw SOA-test voor vrouwen opvragen.

Gonorroe en Chlamydia SOA-test

De meest voorkomende en besmettelijke SOA’s zijn chlamydia en gonorroe. Dit zijn dan ook de seksueel overdraagbare aandoeningen waar wij ons op richten. Je kunt er allerlei kwalen aan overhouden, van artritis en een urineweginfectie tot onvruchtbaarheid. Zeker wanneer je zo’n SOA een tweede keer oploopt! Om deze reden biedt SoaStudentArts hoge kwaliteit zorg met een lage drempel. Bestel je test wanneer je last hebt van afscheiding in hoge mate, een branderig gevoel bij het plassen, jeuk of andere vormen van ongemak rond je geslachtsdelen. Mocht je positief getest worden, dan hoef je niet je huisarts daarmee onder ogen te komen. Ook een SOA test bij de GGD is niet nodig. Wij kunnen je direct de juiste nazorg bieden in de vorm van gepaste medicatie. Wil je meer weten over onze Gonorroe en Chlamydia testen? Neem dan contact met ons op of bekijk eerst eens onze pagina met veelgestelde vragen.

Proces

Hoe werkt het?

We hebben het zo simpel mogelijk gemaakt. Weet je nog niet precies of (en waarop) je moet testen? Doe dan de testwijzer.

Bestel je SOA-test nu!

Bestellen

Veelgestelde Vragen

Heb je onveilige seks gehad of heb je symptomen van Chlamydia? Neem dan het zekere voor het onzekere en doe een Chlamydia test. De meeste vrouwen merken klachten als pij bij het plassen, pijn in de onderbuik, abnormale afscheiding, pijn bij het vrijen, of ontstekingen in de baarmoeder. Goed om te weten is dat je niet altijd deze klachten hoeft te ervaren wanneer je chlamydia hebt. Sommige vrouwen lopen namelijk maanden rond, zonder te weten dat ze een SOA hebben. Daarnaast heeft chlamydia een incubatietijd van 3 weken, dus je zou pas 3 weken na de laatste keer onveilige seks een Chlamydia test moeten doen om een accurate uitslag te krijgen.

Uitslag op een Gonorroe en/of Chlamydia test hangt natuurlijk af waar je de test afneemt. Als je bij ons een SOA test besteld, heb je binnen 3 á 5 werkdagen na het versturen van de SOA test de uitslag binnen.

Voor het testen van Gonorroe geldt hetzelfde als voor Chlamydia. Als je onveilige seks hebt gehad, of klachten hebt die passen bij Gonorroe, dan is het verstandig om je te laten testen op Gonorroe. Vrouwen merken vaak weinig tot niks als zij Gonorroe hebben. Dat maakt het een gevaarlijke SOA: men loopt vaak met Gonorroe rond zonder het te weten, wat nare gevolgen als onvruchtbaarheid als gevolg kan hebben. Klachten die af en toe opkomen zijn abnormale afscheiding of pijn bij het plassen. Belangrijk is dat je pas na 3 weken na het seksuele contact test op Gonorroe, omdat dan de bacteriën pas zichtbaar zijn op de test.

Nee. Iedereen mag onze SOA-testen bestellen, dus ook als je geen student bent. De reden dat we ons op studenten richten, is omdat uit onze ervaring (als huisarts) is gebleken dat studenten een risicogroep vormen waar relatief veel SOA’s voorkomen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen van hun SOA’s af te helpen en te houden, waardoor we deze keuze hebben gemaakt. Maar geen zorgen dus: iedereen mag gebruik maken van onze SOA- testen!

Je kunt de uitslag van jouw SOA-test op anonieme wijze inzien via deze website, indien je de SOA-test via de post gratis naar het lab hebt gestuurd. Vul de unieke code die je van het lab in je mail hebt ontvangen in op de uitslag pagina. Dit kan binnen 3-5 werkdagen na verzending naar het lab (houd er rekening mee dat de meeste brievenbussen om 17.00 geleegd worden door de postdienst).

Uit onderzoek is gebleken dat vaginale chlamydia vaak samengaat met anale chlamydia, ook als je geen anale seks hebt gehad . Anale chlamydia behoeft een andere behandeling dan vaginale chlamydia. Op dit moment wordt er door veel instanties enkel op één seksgebied getest, waardoor vrouwen dus vaak niet de behandeling krijgen die ze nodig hebben om ‘alle’ chlamydia te bestrijden. Daarom hebben wij een unieke 3-in-1 test ontwikkeld waarbij je vaginaal, anaal en oraal laat testen en dus meer zekerheid hebt op een betrouwbare uitslag. Extra bijkomend voordeel voor jou: dit is ook nog eens een stuk goedkoper dan meerdere losse testen bestellen!

Je krijgt geen bericht, maar je kunt de uitslag anoniem inzien binnen 3-5 werkdagen als je de SOA-test via de post gratis naar het lab hebt gestuurd.

Nee. Studentarts is een huisartsenpraktijk voor bewoners en studenten in Groningen. Vanuit deze praktijk is SoaStudentArts bedacht en uitgevoerd, waardoor je verzekerd bent van hoogwaardige testkwaliteit. Om van onze SOA-testen gebruik te maken hoef je niet ingeschreven te staan bij deze praktijk: iedereen mag onze SOA-testen bestellen.