SOA-test voor vrouwen

Toont alle 2 resultaten

Let op: je wordt aangeraden eerst de testwijzer te doen en pas 3 weken na onveilig seksueel contact kan getest worden op chlamydia en gonorroe. Lees hier meer over de incubatietijd van SOA’s.

Het kan iedereen overkomen: het oplopen van een SOA. Zowel tijdens een vaste relatie als in een wat meer vrije levensstijl. Wat de precieze oorsprong ook is, dankzij een SOA-test voor vrouwen weet je snel of je een seksueel overdraagbare aandoening hebt opgelopen. Hopelijk kom je met de schrik vrij. Is dat niet het geval, dan is het zaak dat je jouw laatste sekspartner(s) waarschuwt en op die manier voorkomt dat de aandoening zich verspreidt. Door een SOA-test voor vrouwen te bestellen bij SoaStudentArts neem jij snel en veilig jouw verantwoordelijkheid. Het enige dat jij hoeft te doen is online je test bestellen! En ja, uiteraard is er ook een SOA-test voor mannen verkrijgbaar.

  • Goedkope combitest: 1 test in plaats van 6 losse testen.
  • Bedoeld als screening en bij klachten.
  • Zeer betrouwbaar, uitgevoerd door gecertificeerd laboratorium.
  • Gecontroleerd door de huisarts.
  • Thuis af te nemen en inleveren in Groningen of zelf per post verzenden.

Hoe gaat een SOA-test bij vrouwen?

Een SOA-test bij vrouwen voer je uit met behulp van een setje dat je ontvangt met daarin de volgende onderdelen:

  • Drie wattenstaafjes (voor vagina, anus en eventueel keel)
  • Een wit buisje met transportvloeistof
  • Een aanvraagformulier
  • Een blauwe transport envelop met veilig afsluitbaar zakje
  • Een gebruiksaanwijzing voor afname en transport

Met de wattenstaafjes maak je een uitstrijkje van je vagina, anus en keel. Breek de staafjes af zodat ze alle drie in het buisje passen. Vervolgens stuur je deze veilig op, samen met je ingevulde aanvraagformulier. Binnen 3 tot 5 werkdagen kun je geheel anoniem online de uitslag van jouw SOA-test voor vrouwen opvragen.

SOA-test voor chlamydia en gonorroe

De meest voorkomende en besmettelijke SOA’s zijn chlamydia en gonorroe. Dit zijn dan ook de seksueel overdraagbare aandoeningen waar wij ons op richten. Je kunt er allerlei kwalen aan overhouden, van artritis en een urineweginfectie tot onvruchtbaarheid. Zeker wanneer je zo’n SOA een tweede keer oploopt! Om deze reden biedt SoaStudentArts hoge kwaliteit zorg met een lage drempel. Bestel je test wanneer je last hebt van afscheiding in hoge mate, een branderig gevoel bij het plassen, jeuk of andere vormen van ongemak rond je geslachtsdelen. Mocht je positief getest worden, dan hoef je niet je huisarts daarmee onder ogen te komen. Wij kunnen je direct de juiste nazorg bieden in de vorm van gepaste medicatie. Wil je meer weten over onze SOA-testen voor chlamydia en gonorroe? Neem dan contact met ons op of bekijk eerst eens onze pagina met veelgestelde vragen.