Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4,7

Gonorroe en Chlamydia SOA test vrouw

Vanaf €39.95 met gratis verzending

Test anoniem op chlamydia (vaginaal, anaal of oraal) voor €39,95. Gelijk ook de kans op gonorroe uitsluiten? Kies dan de chlamydia en gonorroe test. En wil je liever direct meerdere lichaamslocaties testen? Dan kun je de 3-in-1 test bestellen. Doe dat alleen als het nodig is.

Locatie:

Bestellen
  • Gratis verzending - Binnen 2 dagen bezorgd
  • Professionele nazorg en behandeling
  • Anoniem en betrouwbaar

Officieel erkend door SOA AIDS Nederland als betrouwbare SOA test aanbieder

Kort over het proces

Gemak van thuis testen

Binnen 2 werkdagen ontvang je de SOA-test. Deze kun je thuis pijnloos en gemakkelijk uitvoeren, dus bezoek aan de GGD of huisarts is niet nodig.

Gratis verzending naar het lab

De SOA-test wordt in een gecertificeerd laboratorium geanalyseerd voor een betrouwbare uitslag.

Online resultaten

Binnen 4 werkdagen is je uitslag online beschikbaar via een beveiligde verbinding. Indien nodig kun je dan direct behandeling aanvragen.

Over de Gonorroe en Chlamydia test

Let op: je wordt aangeraden eerst de testwijzer te doen en pas 2 weken na onveilig seksueel contact kan getest worden op chlamydia en gonorroe. Lees hier meer over de incubatietijd van SOA’s.

Het kan iedereen overkomen: het oplopen van een SOA. Zowel tijdens een vaste relatie als in een wat meer vrije levensstijl. Wat de precieze oorsprong ook is, dankzij een SOA-test voor vrouwen weet je snel of je een seksueel overdraagbare aandoening hebt opgelopen. Hopelijk kom je met de schrik vrij. Is dat niet het geval, dan is het zaak dat je jouw laatste sekspartner(s) waarschuwt en op die manier voorkomt dat de aandoening zich verspreidt. Voor een SOA test hoef je tegenwoordig niet meer naar de huisarts of GGD. Via SoaStudentArts kan je namelijk geheel anoniem een SOA test bestellen. Daarmee neem jij snel en veilig jouw verantwoordelijkheid.

Test jezelf op chlamydia en gonorroe
Zeer betrouwbaar, analyse uitgevoerd door gecertificeerd laboratorium
Gecontroleerd door de huisarts
Thuis af te nemen en binnen 48 uur uitslag na verzending naar het lab
Erkend door Soa Aids Nederland

Symptomen SOA vrouw
Allereerst is het goed om te weten dat veel vrouwen die rondlopen met een SOA, geen klachten ervaren. Dit maakt het daarom soms lastig om een SOA te detecteren. We raden altijd aan om bij twijfel, wanneer je onveilige seks hebt gehad, contact op te nemen met je huisarts of een SOA-test te bestellen. De gevolgen van het niet tijdig bestrijden van een SOA kunnen namelijk vervelend zijn. De symptomen die vrouwen kunnen ervaren verschillen natuurlijk per SOA, maar houd er rekening mee dat de meeste vrouwen geen symptomen ervaren van chlamydia en gonorroe. Hieronder staan de meest voorkomende klachten van chlamydia en gonorroe uitgelicht:

Pijn of branderig gevoel tijdens het plassen
Afwijkende afscheiding (andere kleur, geur, hoeveelheid)
Pijn in je onderbuik of pijn tijdens/na de seks
Ongewoon/afwijkend bloedverlies
Jeuk of irritatie bij je anus
Keelpijn

Hoe gaat een SOA-test bij vrouwen?
Een SOA-test voor vrouwen voer je uit met behulp van een setje dat je ontvangt met daarin de volgende onderdelen:

Een wattenstaafje
Een testbuisje met transportvloeistof
Een aanvraagformulier
Een verzendenvelop met veilig afsluitbaar zakje
Een buishoudertje
Gebruiksinstructies voor afname en transport

Met het wattenstaafje maak je een uitstrijkje van je vagina, anus of keel. Stop het staafje in het testbuisje en breek deze af. Vervolgens stuur je deze veilig op naar het lab, samen met het aanvraagformulier. Binnen 3 tot 5 werkdagen kun je geheel anoniem online de uitslag van jouw SOA-test voor vrouwen opvragen.
Gonorroe en Chlamydia SOA-test
De meest voorkomende SOA’s zijn chlamydia en gonorroe. Dit zijn dan ook de seksueel overdraagbare aandoeningen waar wij ons op richten. Onbehandeld kun je deze SOA’s verder verspreiden en er verschillende klachten aan overhouden. Om deze reden biedt SoaStudentArts hoge kwaliteit zorg met een lage drempel. Neem contact op met je huisarts of bestel één van onze testen als je denkt dat je een SOA hebt of als je klachten hebt die bij chlamydia of gonorroe passen. Je kunt ook eerst de testwijzer doorlopen als nog niet weet waar je op moet testen. Mocht je positief getest worden, dan kunnen we je direct de juiste nazorg bieden (ook medicatie). Wil je meer weten over onze gonorroe en chlamydia testen? Of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Proces

Hoe werkt het?

We hebben het zo simpel mogelijk gemaakt. Weet je nog niet precies of (en waarop) je moet testen? Doe dan de testwijzer.

Bestel je SOA-test nu!

Bestellen

Veelgestelde Vragen

Heb je onveilige seks gehad en heb je symptomen die passen bij chlamydia? Gewaarschuwd voor chlamydia of een andere aanleiding om te testen? Neem het zekere voor het onzekere en doe een chlamydia test (of doorloop eerst onze testwijzer). Klachten die passen bij chlamydia zijn bijvoorbeeld pijn of een branderig gevoel bij het plassen, afwijkende afscheiding, pijn in de onderbuik of tijdens/na het vrijen en ongewoon bloedverlies. Houd er echter rekening mee dat de meeste vrouwen geen klachten ervaren van chlamydia, dus laat het daar niet van af hangen. Daarnaast heeft chlamydia een zogeheten windowfase van 3 weken, wat betekent dat je pas 3 weken na de onveilige seks op betrouwbare wijze kunt testen op chlamydia (tenzij je klachten ervaart).

Na het plaatsen van je bestelling heb je de SOA-test binnen 2 werkdagen in huis. Vervolgens stuur je de test nadat je deze hebt uitgevoerd met onze verzendenvelop gratis naar het lab. Je uitslag is doorgaans binnen 48 uur bekend na ontvangst in het lab.

Voor het testen op gonorroe geldt in principe hetzelfde als voor chlamydia. Heb je onveilige seks gehad en heb je klachten die passen bij gonorroe? Of ben je bijvoorbeeld gewaarschuwd voor deze SOA? Dan is het verstandig om je te laten testen. Doorloop eventueel onze testwijzer en houd er rekening mee dat veel vrouwen geen klachten ervaren als ze gonorroe hebben. Ook hierbij geldt: test pas vanaf 3 weken na de seks, tenzij je klachten ervaart (want dan kun je wel eerder testen).

Nee. Iedereen mag onze SOA-testen bestellen, dus ook als je geen student bent. De reden dat we ons op studenten richten, is omdat uit onze ervaring (als huisarts) is gebleken dat studenten een risicogroep vormen waar relatief veel SOA’s voorkomen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen van hun SOA’s af te helpen en te houden, waardoor we deze keuze hebben gemaakt. Maar geen zorgen dus: iedereen mag gebruik maken van onze SOA- testen!

Je kunt de uitslag van jouw SOA-test op anonieme wijze inzien via deze website, indien je de SOA-test via de post gratis naar het lab hebt gestuurd. Vul de unieke code die je van het lab in je mail hebt ontvangen in op de uitslag pagina. Dit kan binnen 3-5 werkdagen na verzending naar het lab (houd er rekening mee dat de meeste brievenbussen om 17.00 geleegd worden door de postdienst).

Zodra je testuitslag bekend is krijg je een mail met daarin een link om je uitslag te bekijken. Je kunt het ook zelf handmatig controleren door je unieke cliëntnummer in te vullen op onze uitslagpagina. Normaal gesproken ontvang je de uitslag al binnen 48 uur na aankomst van je materiaal in het lab.

Nee. Studentarts is een huisartsenpraktijk voor bewoners en studenten in Groningen. Vanuit deze praktijk is SoaStudentArts bedacht en uitgevoerd, waardoor je verzekerd bent van hoogwaardige testkwaliteit. Om van onze SOA-testen gebruik te maken hoef je niet ingeschreven te staan bij deze praktijk: iedereen mag onze SOA-testen bestellen.