Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze SOA-testen of over iets anders? Bekijk dan hier de veelgestelde vragen (FAQ) of neem contact met ons op.

Mag ik alleen een SOA-test bestellen als ik student ben?
Nee. Iedereen mag onze SOA-testen bestellen, dus ook als je geen student bent. De reden dat we ons op studenten richten, is omdat uit onze ervaring is gebleken dat studenten een risicogroep vormen waar relatief veel SOA’s voorkomen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen van hun SOA’s af te helpen en te houden, waardoor we deze keuze hebben gemaakt. Maar geen zorgen dus: iedereen mag gebruik maken van onze SOA-testen!

Waar kan ik de uitslag inzien?
Je kunt de uitslag van jouw SOA-test op anonieme wijze inzien op onze website. Vul de unieke code in die je in je bevestigingsmail hebt ontvangen op de uitslagpagina. Dit kan over het algemeen binnen 4 werkdagen na verzending naar het lab (houd er bij verzending rekening mee dat de meeste brievenbussen om 17.00 uur geleegd worden).

Hoe snel krijg ik bericht?
Je krijgt een mailtje als je testuitslag bekend is. De uitslag binnen 4 werkdagen bekend en deze kun je anoniem inzien via onze uitslagpagina.

Zorgen jullie voor discrete verzending?
Ja, daar hechten we veel waarde aan. Het verzendmateriaal is niet transparant en er staat geen tekst op waaruit kan blijken dat je een SOA-test hebt besteld (dus ook onze naam staat er niet op).

Moet ik ingeschreven zijn bij Studentarts?
Nee. Studentarts is een huisartsenpraktijk voor bewoners en studenten in Groningen. Vanuit deze praktijk is SoaStudentArts bedacht en uitgevoerd, waardoor je verzekerd bent van hoogwaardige testkwaliteit. Om van onze SOA-testen gebruik te maken hoef je niet ingeschreven te staan bij deze praktijk: iedereen mag onze SOA-testen bestellen.

Wat bieden jullie als behandeling bij een positieve test?
Als je positief test is ons eerste advies altijd dat je contact opneemt met je huisarts. Je huisarts kent jouw (medische) situatie waarschijnlijk het beste en hij/zij kan je voorzien van de juiste behandeling en nazorg. Als je dat vervelend vindt om te doen, kun je bij ons na een positieve uitslag direct medicatie bestellen. Welke medicatie dat is, is afhankelijk van welke SOA je blijkt te hebben en op welke lichaamslocatie je hebt getest.

Chlamydia bij vrouwen wordt behandeld met doxycycline 100 mg 2x daags 1 tablet gedurende 7 dagen (tenzij je alleen oraal positief bent getest, want dan ontvang je azitromycine 500 mg 1x 2 stuks eenmalig).

Chlamydia bij mannen wordt behandeld met azitromycine 500 mg 1x 2 stuks eenmalig (tenzij je anaal positief bent getest, want dan ontvang je doxycycline 100 mg 2x daags 1 tablet gedurende 7 dagen).

In enkele gevallen, bijvoorbeeld als er ook sprake is van een gonorroebesmetting of bepaalde allergie├źn, zal er aanvullende of andere medicatie benodigd zijn. In het geval van allergie├źn zal de apotheek ervoor zorgen dat je de juiste behandeling ontvangt, en bij een positieve gonorroe test raden we aan om contact op te nemen met je huisarts voor het verkrijgen van de juiste behandeling.

Waar kan ik terecht met een klacht?
We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk te helpen, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je ergens niet tevreden over bent. We vinden het belangrijk dat je dan zo snel en goed mogelijk gehoord en geholpen wordt. Als je een klacht hebt, kun je een e-mail (met een complete en duidelijke omschrijving van je klacht) sturen naar info@soastudentarts.nl. Dan zal er binnen 14 werkdagen geantwoord worden op je klacht. Kijk op deze pagina voor meer informatie.