Nazorg

Blijkt uit een SOA-test dat je een SOA hebt? Dan is goede nazorg van belang om van je SOA af te komen en verdere klachten (en herhaling) te voorkomen. Bij een positieve uitslag op een SOA-test die je bij ons online hebt ingezien, zijn er een aantal opties. 

Direct medicatie aanvragen

Een van die opties is om direct de benodigde medicatie bij ons aan te vragen. Dat kan op dezelfde pagina waar je positieve uitslag te zien is (of via de uitslag-link in je orderbevestiging). In dat geval zal de apotheek contact met je opnemen en kun je medicatie thuisbezorgd krijgen. Zoals je van ons gewend bent zal de medicatie in een onherkenbare verpakking verstuurd worden. Discrete verzending, dus.

Andere opties

Indien je bij een positieve test geen medicatie bij ons aan wilt vragen, dan raden we je aan om contact op te nemen met je huisarts. Woon je in Groningen en heb je geen huisarts, dan kun je hier gelijk een afspraak maken bij StudentArts voor passende nazorg.

Je mag ons uiteraard ook altijd een mailtje sturen als je vragen hebt of het over nazorg wilt hebben. Dat kan door te mailen naar info@soastudentarts.nl.

Meer informatie over nazorg

  • Overleg met ons of met je arts wie je allemaal moet waarschuwen. Meestal moet je sekspartners van de laatste 6 maanden waarschuwen. Soms van één of meerdere jaren geleden.
  • Wil je niet zelf vertellen dat je een soa hebt? De GGD kan, met jouw toestemming, sekspartners waarschuwen. Neem hiervoor contact op met de GGD in jouw regio via de GGD locator.
  • Waarschuwen kan ook online via partnerwaarschuwing.nl. Dit gaat via een code die je van je ons kunt krijgen, dus stuur een mail naar info@soastudentarts.nl als je je partner(s) wilt waarschuwen. Dan zullen wij je een code geven voor partnerwaarschuwing.nl.
  • Als je zelf wordt gewaarschuwd voor een soa, neem dit dan serieus. Laat een SOA-test doen, ook als je geen klachten hebt.

Bij een positieve uitslag raden we aan om minimaal een week na het afronden van de antibioticakuur geen enkele vorm van seks te hebben. Ook masturberen raden we dus af voor de eerste week, omdat hierdoor hele kleine scheurtjes in het slijmvlies kunnen ontstaan waardoor eventuele ‘SOA-bacteriën’ die nog aanwezig zijn weer opnieuw tot besmetting kunnen leiden.

Indien je nog met vragen zit of graag wilt praten over je SOA-test of de uitslag, kun je altijd bij ons terecht voor nazorg. Neem dus gerust contact met ons op! Zie daarvoor de contactinformatie onderaan de pagina’s op deze website. Als je liever met je eigen huisarts in gesprek wilt, kun je daar natuurlijk een consult voor inplannen. Daarnaast ben je ook van harte welkom om contact op te nemen met StudentArts: de huisartsenpraktijk in Groningen die SoaStudentArts heeft bedacht en uitgevoerd.