Behandeling positieve SOA-test

Op deze pagina kun je direct medicatie bestellen indien je positief hebt getest op een SOA. Zo hopen we je zo snel en goed mogelijk te kunnen helpen en hoef je niet meer langs de huisarts of apotheek. Na bestellen zal de apotheek contact met je opnemen zodat we goede zorg kunnen waarborgen en zul je je de medicatie binnen 2 werkdagen thuis in de brievenbus ontvangen (uiteraard in discrete verpakking).

De prijs van de medicatie is over het algemeen circa €15 en gaat indien mogelijk van je eigen risico af. Afhankelijk van de verzekeraar kan de prijs iets hoger of lager uitvallen. Hieronder kun je meer lezen over de behandeling en nazorg.

Categorie:

Medicatie thuisbezorgd

Bij SoaStudentArts heb je de mogelijkheid om na een positieve uitslag op je SOA-test direct medicatie te bestellen tegen chlamydia, zodat je weer zo snel mogelijk SOA-vrij bent. Deze optie zal zichtbaar zijn op de pagina waar je je uitslag in kunt zien, mits je test een positieve uitslag blijkt te hebben. Als je daar aangeeft dat je direct medicatie wilt bestellen zal de apotheek contact met je opnemen om een aantal dingen te bespreken en ervoor te zorgen dat je de juiste medicatie ontvangt. Deze medicatie zul je dan binnen 2 werkdagen thuis in de brievenbus ontvangen, in een onherkenbare verpakking waarop je niet kunt zien dat het om medicatie voor een SOA gaat. Discrete en snelle verzending dus, zoals je van ons gewend bent.

Behandeling

In overleg met de apotheek en met de huisarts, hebben we besloten om in de meeste gevallen de volgende medicatie voor te schrijven bij een positieve chlamydia-test:

Vrouwen: doxycycline 100 mg 2 x daags 1 tablet gedurende 7 dagen.
Mannen: azitromycine 500 mg 1 x 2 stuks eenmalig.

In enkele gevallen, bijvoorbeeld als er ook sprake is van een gonorroebesmetting of bepaalde allergieën, zal er aanvullende of andere medicatie benodigd zijn. Hoewel dit niet vaak voorkomt, zullen de apotheek en de huisarts bij uitzonderingsgevallen ervoor zorgen dat je de juiste behandeling en (na)zorg ontvangt.

Het is belangrijk om te vermelden dat we vrouwen met een chlamydiabesmetting voorheen behandelden met azitromycine. Dat blijkt voor vrouwen niet genoeg te zijn, omdat een vaginale chlamydia vaak samengaat met een anale chlamydia (zelfs zonder anale seks te hebben gehad). Daarom hebben we in overleg met de huisarts en apotheek ervoor gekozen om vrouwen met doxycycline te behandelen, zodat we onderbehandeling tegen kunnen gaan en je zo goed mogelijk kunnen helpen met je SOA.

Nazorg

Kijk voor meer informatie over nazorg op deze pagina, of als je nog vragen of opmerkingen hebt mag je altijd contact met ons opnemen via [email protected]