Seks zonder fysiek contact tijdens corona

Veilige seks zonder fysiek contact met je sekspartner (COVID-19)

Zoals we in een andere blog hebben omschreven, is het niet bepaald makkelijk om met de huidige coronamaatregelen op een veilige manier seks te kunnen hebben. Gelukkig zijn er ook een boel alternatieven waarmee je nog kunt genieten van seks, zonder fysiek intiem te zijn met je sekspartner. De eerste optie ligt voor de hand, maar is zeker de moeite waard om te benoemen: masturberen!

Masturberen

Verwen jezelf gerust wat meer in deze barre tijden, want seks met jezelf is corona-proof en kan net de ontspanning geven die je even nodig had. Je kunt ook masturberen met een ander op 1,5 meter afstand, maar houd er rekening mee dat dat geen garantie is om overdracht van het coronavirus te voorkomen.

Let’s go digital

Sinds het begin van het coronavirus is er een vrij duidelijke toename te zien in het aantal mensen dat aan digitale seks doet. Denk hierbij aan sexting of telefoonseks, via bijvoorbeeld appjes, filmpjes of audio. Dat kan ontzettend leuk zijn – en wat dat betreft biedt corona misschien zelfs een mooie kans om dit te ontdekken – maar houd er wel rekening mee dat je dit alleen moet doen in overleg en met toestemming van de ontvanger. In lijn met Soa Aids Nederland raden we aan om geen beeldopnames te maken of indien je dat toch graag wilt, die beelden nooit met anderen te delen (en dus ook niet op het internet te plaatsen). Nog een tip: zorg ervoor dat je gezicht en andere (ruimtelijke) herkenbare dingen waardoor je herkend kunt worden niet te zien zijn op het beeldmateriaal. Check? Slinger dan gerust die webcam aan! En ben je liefhebber van groepsseks? Dan bieden Skype, Zoom of Teams wellicht uitkomst…

Terug van weggeweest

Je kunt het je misschien bijna niet voorstellen, maar er is een redelijke kans dat je opa of oma ook al aan een vorm van sexting deden. Namelijk met pen en papier! Doe eens gek en zet je fantasieën op papier. Die kun je delen met een ander (uiteraard in overleg en met toestemming) of doe het voor jezelf zodat je je creaties er op een later moment nog eens bij kunt pakken.

Teamwork

Heb je een seksbuddy maar doen jullie vanwege het coronavirus momenteel even rustig aan? Dan kun je het op afstand toch nog spannend houden door bijvoorbeeld met op afstand bestuurbare seksspeeltjes te experimenteren. Denk bijvoorbeeld aan een vibrator die ingebracht kan worden en met een app te besturen is door je partner op afstand. Heb je deze apparatuur niet in huis en is je stufi nog niet binnen? Dan kun je voor de gratis variant gaan en elkaar pikante opdrachten meegeven om het spannend te houden. En als je het écht niet meer uithoudt, dan kun je in dit blog tips lezen om op een veilige manier intiem te zijn tijdens de coronacrisis. Houd naast de maatregelen omtrent corona natuurlijk ook rekening met SOA’s en doe een test als je denkt dat je een SOA hebt.